Het doel van de Matching & Carrière Tool is dat talent en Groningse bedrijven elkaar kunnen vinden. Dat MKB-bedrijven via één portaal direct kunnen werven onder studenten, werkenden en werkzoekenden en dat deze talenten gemakkelijk een profiel kunnen aanmaken al vanaf de eerste snuffelstage op de middelbare school en deze kunnen meenemen in de verdere loopbaan. Dit alles gratis en skillsbased. 

Waarom?  

Ieder mens ontwikkelt zicht, daarom kunnen talenten hun skills profiel altijd meenemen en updaten. Binnen de Matching & Carrière Tool blijven gebruikers eigenaar van hun eigen data in hun gehele loopbaan. Het werk veranderd en daarmee de skills die nodig zijn voor het werk. Werkgevers ondersteunen wij in het vertalen van werk naar skills door gebruik te maken van de meest voorkomende banen die door de werkgevers zelf aan te passen zijn. En met deze database met gepseudonimiseerde gegevens doen we wetenschappelijk onderzoek om nieuwe informatie te krijgen over skillsbased matchen en veranderingen op de regionale arbeidsmarkt. Deze inzichten kunnen helpen tot betere gedrags- en beleidskeuzes van talent, werkgevers, intermediairs en beleidsmakers.

Wij werken eraan! 

Dit doen wij samen. We hebben de eerste versie van de regionale Matching & Carrière Tool gelanceerd, gratis beschikbaar voor elk talent en elke werkgever, opleidingsinstelling en intermediair. We zijn volop in ontwikkeling en bouwen elke dag verder aan de tool om onze missie te laten slagen: een transparante arbeidsmarkt waar talent en werkgever elkaar skillsbased kunnen vinden om talent te behouden en mensen op de juiste plek te krijgen. Deze tool is een gezamenlijk initiatief in het kader van het programma Werken aan Ontwikkeling van Werk in Zicht, VNO-NCW MKB-Noord, FNV, Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Help jij ons mee? 

Hoe meer gebruikers, zowel werkgevers als studenten en werkzoekenden, hoe beter wij verder kunnen met de doorontwikkeling van skillsbased matchen. We zijn begonnen met het skillsbased matchen tussen opdrachten, stages en banen. De volgende stappen zijn het koppelen van opleidingen en het koppelen van financieringen en dat bedrijven hun eigen portaal kunnen ontwikkelen die aansluit op dezelfde database.

Op zoek naar integratie op eigen website?

Dat kan! De Matching & Carrière Tool is gratis toegankelijk voor iedereen. Een belangrijk onderdeel van de Matching & Carrière Tool is een API-platform. Dat biedt de mogelijkheid om een eigen website te koppelen aan de tool en gebruik te maken van de skills-based matchinginstrumenten. Wilt u deze tool integreren op uw eigen website en zo gebruik maken van skillsbased matchen, dan bieden wij hier verschillende pakketten voor aan. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We komen graag met je in contact.

Webadres van de tool: www.mijntalentinderegio.com 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Updates volg je op LinkedIn.